Edzéshez, sportolóknak zöldkagyló

A rendszeres mozgás és sportolás egyaránt ajánlott és fontos az egészség szempontjából. Sportoljunk akár egyénileg, akár csapatban; hobbiból vagy profi szinten, a „mozgás öröme” felbecsülhetetlen. Egy ismert mondás szerint a sportolás azonban együtt jár kisebb-nagyobb fájdalmakat okozó sérülésekkel.

A sportsérülések az aktívabb fizikai igénybevétel során alakulhatnak ki; leginkább váratlanul. Nem feltétlenül kell túlterhelni szervezeteünket, hiszen elég egy rossz mozdulatot vagy egy nem megfelelően elvégzett bemelegítés. A sportsérülések leggyakoribb formái az izmok -,az ízületek -és a porcok fájdalmaival járnak.

Az izomsérülések az izmok, izomrostok és inak károsodásának következményeképpen jelentkeznek; nem csak sportolás, hanem a hétköznapi élet során is könnyen megtörténhet a baj, egy rosszul kivitelezett mozdulatt következtében. Az izomsérülések több fajtája ismert, a zúzódásoktól, a húzódásokon át egészen a szakadásig.

Az ízületi sérülések leggyakoribb formái a ficamok és a rándulások. Az ízületeket erős ízületi tok és szallagok veszik körül. A szalagok és az ízületi tok megnyúlásával / rándulásával járó rándulások esetén az ízületeket alkotó csontok a külső erőhatást követően még visszaugranak a helyükre; ellentétben a fiacam esetén bekövetkezendő deformálódással. A ficam jóval nagyobb fájdalommal is jár, köszönhetően az ízületi tok és a szallagok elszakadásának.

A porcsérülések esetén az ízületi porcok károsodnak, külső erőhatás és a fokozott megterhelés következményképpen. Az ízületi porcok a csontot védik; kopásuk és károsodásuk miatt a porcfelszín vékonyodik, így a kapcsolódó csontok vagy az ízület felszínét, vagy egymást érik. Az „összeérés” következménye a gyulladással járó erős fájdalom. A porcsérülések leggyakrabban a szervezet legnagyobb ízületi felszínén, a térdízületben következnek be.

A sportsérüléseket követően a szervezetnek és a sérült testrésznek kellő időt kell biztosítani a gyógyuláshoz és a regenerálódáshoz. A pihenés a legjobb gyógyszerek egyike, azonban a legtöbb esetben a sérülést nem tudjuk leküzdeni a sérült testrész, ízület pihentetésével. A teljes felépüléshez különböző kezelések vagy fájdalomcsillapító –és gyógyhatású készítmények szedése elengedhetetlen.A zöldkagyló a sportsérülések kezelésére

A természetes fájdalamcsillapító mindig jobb választás, mint egy szintetikus gyógyszer: a szervezetünk fontos tápanyagokhoz jut, ezzel párhuzamosan az idegen eredetű (mesterséges/kémiai) anyagok bevitelétől nem kell tartanunk.

A zöldkagyló-kivonat fogyasztása bizonyítottan a lehető legjobb módja a mozgásszervi panaszok természetes enyhítésének és orvoslásának!

A zöldkagyló egyedi hatóanyagainak köszönhetően erősítő, regeneráló, gyulladáscsökkentő és gyógyító hatásokat egyaránt képes kifejteni.

Omega-3 zsírsav tartalma miatt a kagyló nagy gyógyító erővel rendelekzik az ízületi gyulladások csökkentése terén. A szakemberek megállapították azt is, hogy a zöldkagyló kivonata az egyik legfontosabb Omega-3 zsírsav, a DHA révén képes javítani a sportolók állóképességén és erőnlétén.

A zöldkagyló D-vitaminja miatt alkalmas a nem specifikus mozgásszervi fájdalmak kezelésére. Tudni kell, hogy a szervezetben a D-vitamin hiány következményeképp jóval nagyobb az esélye az izomfájdalmak kialakulására.

A zöldkagyló a gyulladások csökkentése mellett növeli a D-vitamin szintjét, megelőzve izomsérülések és izomfájdalmak kialakulását.

A zöldkagyló tartalmaz B-6 vitamint, melyről tudni kell, hogy hasznos az ízületi fájdalom enyhítésében, valamint csökkenti az izmok és ízületek regenerálódási idejét. Manapság már az edzők és egyéb táplálkozási tanácsadók kifejezetten ajánlják a B6-vitamint az ízületi fájdalmakban szenvedőknek.

Szeretne még több infót a Zöldkagylóról? Nézze meg a másik oldalunkat, az ARTHRO4 zöldkagyló kapszula hatásairól. Itt további infókat kaphat róla, vannak vélemények és meg is rendelheti 1 perc alatt a készítményt.


A zöldkagyló glükozamin tartalma miatt képes a sérült porcok gyógyítására és erősítésére.

A sportsérülések után a pihenéssel egybekötött zöldkagyló fogyasztás segít a szervezetnek meggyógyítania önmagát: a kagyló segíti az ízületek helyreállítását úgy, hogy csökkenti a gyulladást az érintett ízület körül és segít megőrizni ízületek egészségét, rugalmasságát, mozgékonyságát.

A sportolók jobb teljesítményt, a fájdalom csökkenését és a szövetek gyorsabb regenerálódását érhetik el vele, mellékhatások nélkül.

A honlapunkon megtalálható Seatone természetes zöldkagyló alapú termékeket megrendelheti Itt!


Jogi nyilatkozat (Prominent Disclaimer): Az oldalon megtalálható információk, oktatási célt szolgálnak. Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy az oldalon taglalt termékek, nem helyettesitík a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Bármely készítményre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. Kérjük vegye figyelembe, hogy az oldalon megtalálható információk, az egészségügyi hatóságok által nem ellenőrzöttek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az aktuális hatályban lévő magyarországi és közösségi törvények alapján, az étrend-kiegészítők és élelmiszerek nem rendelkeznek semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére, vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.

Zöldkagyló.bolt.hu © 2010 - 2019
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók