A zöldkagyló hatóanyagai

A zöldkagyló számtalan fehérjét, ásványi anyagot, vitamint, Omega-3 zsírsavat, enzimet, polipeptidet, kondroitin-szulfátokat, glükozaminglikánokat vagy éppen poliszacharidokat tartalmaz. A kagyló tápanyagai segítenek megőrizni a mozgékonyságot, az ízületek egészségét, a porcok működését, a szív egészségét, a bőr ragyogását és átfogóan használnak az egészségnek.

ZöldkagylóAz aminosavak segítik a legfőbb tápanyagok, a fehérjék termelődését és felépülését. A fehérje a sejtek legfőbb összetevője a testben. Az aminosavak segítik a sejtek helyreállítását, regenerálódását és az immun-válasz adását. Az aminosavak fontos vegyületek, hiszen a fehérjékkel együtt növelik az izmok erősségét és rugalmasságát

A zöldkagylóban találunk a szervezet számára energiát biztosító szénhidrátokat is, melyek vízből, hidrogénől, oxigénből épülnek fel.

A szervezet bizonyos funkcióihoz nélkülözhetetlen jód is megtalálható a zöldkagylóban. A jód szerepet játszik a tejelválasztásban, a száj és a gyomor egészséges bélflórájának megőrzésében, valamint az érfalak rugalmasan tartásában. Az alacsony jód szint olyan betegségeket okozhat, mint például a pajzsmirigy túlműködése

Az új-zélandi zöldkagyló antioxidánsai közül kiemelhejtük a szelént, amely már kis mennyiségben is hatékony antioxidáns: elősegíti az immunrendszer működését, véd a vírusok és baktériumok ellen. Ráadásul támogatja az egészséges spermiumok termelődését is!Az új-zélandi zöld kagyló biztosítja a napi jód és szelén szükséglet közel 100%-át!

A porcok természetes alkotóelemei a glükozamin és a kondroitin egyaránt megtalálható a kagylóban. A glükozamin és a kondroitin együttesen vesz részt az ízületek tápláslásában és erősítésében, ezáltal növelve azok ellenállóképességét a kopással és az elhasználódással szemben.

A glükózamin-szulfát és a kondroitin-szulfát hozzájárul a porc fő szerkezeti elemeinek felépítéséhez, így fontos szerepet játszik az ízületi porcok épségének megőrzésében, újjáépülésében.

A zöldkagyló vitaminjai között ott találjuk a két erős antioxidán hatású E és C-vitamint. A C-vitamin kulcsfontosságú összetevője a kollagénnek és a kötőszöveteknek, valamint ahhoz is szükség van rá, hogy a glükozamin és a kondroitin hatékonyabban működhessen. Az E-vitamin továbbá a a szabadgyökök semlegesítésében is szerepet játszik.

A csontok fejlődésében, a kálcium felszívódásában és az anyagcser támogatásában is szerepet játszó D-vitamint egyaránt tartalmazza a zölkagyló.

A kagyló B-vitaminjai közül ki kell emelni az ízületi fájdalom enyhítésében szerepet játszó B6-vitamint, és az egészséges vérkeringést segítő B12-vitamint.A zöldkagylóval kapcsolatos kutatások megállapították azt is, hogy az új-zélandi zöldkagyló a két legfontosabbb Omega-3 zsírsavat is tartalmazza: DHA (dokozahexaénsav) és EPA (eikozapentaénsav) tartalma felértékeli a zöldkagyló szerepét. A DHA és az EPA telítetlen zsírsavakat, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani. A DHA és az EPA eszenciális zsírsavak, melyek elengedhetetlenek a szervezet egészségéhez, hiszen hatásuk az agyra; a tanulási képességekre; a növekedésre; a szív –és érrendszerre, de még a kedélyállapotra is.

A zöldkagyló bizonyos típusú komplex szénhidrátokat is tartalmaz. A glükozaminglikánok megtalálhatóak az emberi szervzetben is, szerepet játszanak az egészségben, az anyagcserében és a növekedésben is.
A kor előrehaladtával a glükozaminglikánokból is egyre kevesebb termelődik a szervezetben, pórlásukról peidg gondokodni kell, hiszen javítják a rugalmas szövetek – ízületek, bőr vagy például az artériák – állapotát.
A zöldkagyló kiegyensúlyozza szervezetünk glükozaminglikán szükségletét ezáltal segíti lelassítani az öregedéssel járó rugalmas szövetek elhalását.

Dr. Orville H. Miller, a Dél-Karolinai Egyetem professzora volt az első, aki azonosította a glükozaminglikánok gyógyhatásait a zöldkagylban az 1970-es években.

Az ’MSN’, teljes nevén Metil Szulfonil Metán serkenti a porc anyagcseréjét és a természetes fájdalomcsillapítók egyike.

A zöldkagyló és a mozgás együttes szempontjából a kagyló legértékesebb összetevőjének a Mukopoliszacharidokat (a továbbiakban MPS) tartják. Az MPS jellemzője, hogy támogatja a sejtek növekedését és az ízületi folyadék termelődését. AZ MPS olyan komplex szénhidrátmolekula, amely segít a sejtnövekedésben, az anyagcserében a porcok és az ízületekben lévő szinoviális folyadék termelésében.

Az ízületi problémák egyik legjellemzőbb oka és tünete a szinoviális folyadék hiányában bekövetkező porckopás. A szinoviális folyadék egyszerre segít a porc táplálásában és az ízület nedvesítésében. Egyese tudósok úgy vélik, hogy a kor előrehaladtával bekövetkező mukopoliszaccahrid-szint csökkenése felel az öregedésért, ennek tudatában kifejezetten ajánlott zöldkagylót fogyasztani, és így szinten tartani az MPS-szintet!


Vélemények a zöldkagylóról
Ritmikus gimnasztikát oktatok már 12 éve lassan. Nálam és tanítványaimnál is gyakoriak a ínszalag húzódások, az ízületi fájdalmak és általában 2 havonta mindig van egy csonttörés is. Korábban számos zöldkagyló kivonatot használtunk, azonban miután az Arthro4-el megismerkedtem, csak ezt ajánlom mindenkinek. Nagyobb a hatékonysága mint bármely másik készítménynek, gyorsan regenerál ami nálunk fontos szempont.
Kelemen Mónika
Kaposvár

Jogi nyilatkozat (Prominent Disclaimer): Az oldalon megtalálható információk, oktatási célt szolgálnak. Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy az oldalon taglalt termékek, nem helyettesitík a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Bármely készítményre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. Kérjük vegye figyelembe, hogy az oldalon megtalálható információk, az egészségügyi hatóságok által nem ellenőrzöttek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az aktuális hatályban lévő magyarországi és közösségi törvények alapján, az étrend-kiegészítők és élelmiszerek nem rendelkeznek semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére, vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.

Zöldkagyló.bolt.hu © 2010 - 2019