Ízület és porc kezelés zöldkagyló kapszulával

A zöldkagyló, mint az ízületi betegségek hatékony kezelője.

Az ízületi betegségeknek és gyulladásoknak (melyeket összefoglaló néven ’artritisznek’ nevezünk) kis túlzással se szeri, se száma manapság: Közel 200 fajtáját különbözteti meg az orvostudomány. Ismert és kevésbé ismert típusai közül a betegségnek 2 fajtája sajnálatos módon egyre elterjettebb a nagyvilágban:

  • Arthro4 Zöldkagyló kapszulaAz Osteoarthritis - ’Oszteoartritisz’, más néven degeneratív ízületi gyulladás, betegség. Következménye az ízületek kopása, végül pedig a porcszövet leválása. Az ’Oszteoartritisz’ kizárólag az ízületek betegsége, jelentkezhet a kéz, a térd, a csípő és a gerinc ízületein. Fájdalmat és merevséget okoz, előrehaladtával pedig fokozatosan lecsökken a mozgás.
  • A rheumatoid arthritis - Egy autoimmun betegség, ami annyit tesz, hogy a szervezet immunrendszere megtámadja saját, egészséges szöveteit, ízületeit és szerveit, mert külső betolakodóknak tekinti azokat. Egy krónikus gyulladás, amely az ízületeket bélelő szövetek gyulladását okozza. Ezek a szövetek fontos védőréteget képeznek az ízületek számára, ha az amúgy vékony réteg begyullad, akkor az ízületek felfújódnak, megvastagszanak, megtelnek folyadékkal. A rheumatoid artritisz általában szimmetrikusan jelentkezik, gyakran mindkét oldalon egyidejűleg.
    A kéz, a láb, a váll vagy éppen a könyök ízületeinek erős fájdaommal járó dúzzadására kell gondolnunk a betegség esetében.

15-20 évvel ezelőtt még az artritiszes betegek részére nézve még elkerülhetetlen volt a mozgáskorlátozottság vagy ami még rosszabb, a rokkantság állapotainak az elérése. Az elmúlt évtizedben azonban számos olyan ízület-védő készítmény jelent meg a piacokon, amelyek a betegséggel járó tüneteket enyhíteni képesek. Az egyik ezek közül a zöldkagyló.

A zöldkagylóról a Lengyel Reumatológiai Társaság hivatalos lapjában bizonyította be, hogy az Új-Zélandról származó kagyló kivonata igen is képes csökkenteni a reumás –és ízületi panaszokat, fájdalmakat. A 25 egyénen 12 hét alatt elvégzett kísérlet során hála a zöldkagylónak, jelentős mozgásjavulást tapasztaltak.A zöldkagyló bizonyítottan a legjobb természetes készítmény mozgásszervi zavarok, ízületi -és reumás panaszok enyhítésére!

Zöldkagyló kapszula

A „kagylók királynőjének” is nevezik, hiszen természetes formájában és nagy számban tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket és gazdag Omega-3 zsírsavakban is. Mindezek a glükozamin tartalommal kiegészülve remek alternatívát nyújtanak az ízületi gyulladások és panaszok enyhítésére.

Az új-zélandi Auckland Egyetemen patkányokon végzett kísérletek bizonyították, hogy a zöldkagyló gyulladáscsökkentő hatóanyagai – mint például a glikogén és a lizolecitin – az ízületi gyulladásokra is gyógyírt jelenthetnek.

A zöldkagylóban jelen van az izmok, ízületek és inak szöveteiben is fellelhető glükozamin. A szénhidrátok csoportjába tartozó vegyület segíti a súrlódás hatására károsodott ízületi -és porcszövetek újraképződését. Mivel a szervezet nem képes előállítani glükozamint, ezért pótlásáról nem szabad megfeledkeznünk. A kutatások bebizonyították, hogy a zöld kagyló egyedülállóan magas mértékben, 13 (!) %-ban tartalmazza ezt az ízületek és porcok éppségéért egyaránt felelős értékes anyagot.

A zöldkagyló egyébként úgy keltette fel a tudomány érdeklődését, hogy amikor az új-zélandi őslakosok, a maorik életkörülményeit és szokásait vizsgálták, felfigyeltek arra, hogy a maoriknál szinte ismeretlenek a reumás és ízületi betegségek. Új-Zélandon különben is óriási az eltérés a reumás megbetegedések arányaiban az őslakosokat és a „városlakókat” összehasonlítva. Ennyit tesz, hogy a maorik már ki tudja, hogy pontosan mióta is fogyasztják zöldkagylót napi táplálékként!

Egy 3 hónapos időtartamot felölelő tanulmány szerint a zöldkagyló ’osteoarthritis’ esetén 50%-kal, a ’rheumatoid arthritis’ esetén pedig 67%-kal csökkentette a betegek fájdalmait!Zöldkagyló a Porckopás ellen

Hogyha ropogó-kattogó hagot hallunk testünk valamelyik ízületének a használatakor, akkor baj van!

Az ízületekkel kapcsolatos egyik gyakorta előforduló probléma nem más, mint a porckopás. (A porc lényegében hasonlít a gumihoz – a csontok végein található, és elsődleges feladata, hogy csökkentse az ízületek súrlódását a mozgásnál.)

A porckopás világszerte a harmadik leggyakrabban előforduló mozgásszervi megbetegedés. Nem csak idős korban gyakori; hiszen a jelentős túlsúllyal élők, a kemény fizikai munkát végzők, a rendszeres fizikai megterhelés alatt álló sportolók, de még a várandós kismamák is extra mód terhelik meg ízületeiket. A nem megfelelő, vitaminszegény étrend is elvezethet a betegséghez.

Porckopásnál egyre fokozódó fájdalom jelentkezik az adott ízület környékén; az ízület terhelhetősége az idő előrehaladtával egyenes arányban csökken. A szervezet a fellépő fájdalom ellen úgy próbál védekezni, hogy a terhet átadja egy szomszédos ízületnek. Például a csípőízületnél keletkező kopása esetén előfordul, hogy derékfájdalmakat érzünk, hiszen oda „sugároz át” szervezetünk.

A porcszövetek regenerálódása és gyógyulása hosszú időt vesz igénybe, mivel ellentétben az izomszövetekkel nincs közvetlen vérellátása, így a felépülés üteme lassul. A porc kiszárad, és olyannyira elhasználódik, hogy előbb-utóbb már szabad kézzel is tapintható a probléma egy adott ízületnél.

Fontos tehát a porcszövetek tápanyag-utánpótlásáról gondoskodnunk. A zöldkagylóban található glükozamin a procok épségéért és egészségéért egyaránt felel, továbbá a porcszövetek újratermelődését is elősegítheti.
A rendszeres zöldkagyló fogyasztás segít megőrizni a porc rugalmasságát, és segít megakadályozni a porckopás folyamatát; vagy hogyha a folyamat már bekövetkezett, akkor bizonyított, hogy az sikerrel visszafordítható.

Szeretne még több infót a Zöldkagylóról? Nézze meg a másik oldalunkat, az ARTHRO4 zöldkagyló kapszula hatásairól. Itt további infókat kaphat róla, vannak vélemények és meg is rendelheti 1 perc alatt a készítményt.


A következőkben mellékelünk Önnek néhány hasznos porcerősítő tippet, amelyek a Zöldkagyló fogyasztása mellett érik el maximális hatásukat:

  • A helyes táplálkozás fontossága – ugyanis a szervezetben felhalmozódó méreg –és salakanyagok a mindennapi stresszel kiegészülve izomgörcsöket illetve ún. ízületi-blokkokat képesek okozni.
  • A térdünk sérül a legkönnyebben – Ez az állítás bizonyítást nyert, így érdemes odafigyelni a térdízületet kímélésére. A térdízület terhelés hatására elhasználódik, a porc kopásnak indul. A sportolók és a nehéz fizikai munkát végzők térde értelemszerűen sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve. Ők még inkább veszélyeztetettek. Pár egyszerű praktikával azonban megelőzhető a kóros elváltozás. A helyes testtartás vagy egy kellően rugalmas talpú cipő, „sok terhet képes levenni a térdízület válláról”. A térdízület körüli izmok megerősítésével pedig extra védelmet nyújthatunk a túlterhelés ellen.
  • Egy rövid 3-4 percig tartó reggeli frissítő torna – mely a kezek, a törzs és a lábak finom hajlítgatásaiból áll, sokat segíthet az ízületek és a porcok erősítésében.

Vélemények a zöldkagylóról
Hosszútáv futó vagyok, részt veszek számos hazai és európai maratonon. Hála az Istenek csonttörésektől nem szenvedtem korábban sem, csontjaim erősek, viszont ízületeim, az inaim és a szalagjaim nagyon nagy terhelésnek vannak kitéve. A betonon történő futás, intenzívebben károsítja a lábam ízületeit, ezt jól tudtam. Erre kerestem megoldást korábban és így találtam meg végül a zöldkagylót. Az Arthro4 előtt kipróbáltam más zöldkagyló kivonatokat is, de végül nekem ez a termék vált be. Az Arthro4-et a 2018-ben történt ínszalag szakadásomnál használtam és egyértelműen jóval gyorsabban regenerálódott a bal lábam. Nemcsak sportolóknak érdemes az Arthro4-et kipróbálni szerintem, de azoknak is akik rendszeresen végeznek testmozgást, fizikai munkát.
Hajós Zoltán
Kaposvár

Ritmikus gimnasztikát oktatok már 12 éve lassan. Nálam és tanítványaimnál is gyakoriak a ínszalag húzódások, az ízületi fájdalmak és általában 2 havonta mindig van egy csonttörés is. Korábban számos zöldkagyló kivonatot használtunk, azonban miután az Arthro4-el megismerkedtem, csak ezt ajánlom mindenkinek. Nagyobb a hatékonysága mint bármely másik készítménynek, gyorsan regenerál ami nálunk fontos szempont.
Kelemen Mónika
Székesfehérvár
OTPay fizetés

Jogi nyilatkozat (Prominent Disclaimer): Az oldalon megtalálható információk, oktatási célt szolgálnak. Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy az oldalon taglalt termékek, nem helyettesitík a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Bármely készítményre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. Kérjük vegye figyelembe, hogy az oldalon megtalálható információk, az egészségügyi hatóságok által nem ellenőrzöttek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az aktuális hatályban lévő magyarországi és közösségi törvények alapján, az étrend-kiegészítők és élelmiszerek nem rendelkeznek semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére, vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.

Zöldkagyló.bolt.hu © 2010 - 2019
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók