Ízület és porc kezelés zöldkagylóval

A zöldkagyló, mint az ízületi betegségek hatékony kezelője.

Az ízületi betegségeknek és gyulladásoknak (melyeket összefoglaló néven ’artritisznek’ nevezünk) kis túlzással se szeri, se száma manapság: Közel 200 fajtáját különbözteti meg az orvostudomány. Ismert és kevésbé ismert típusai közül a betegségnek 2 fajtája sajnálatos módon egyre elterjettebb a nagyvilágban:

  • Jobb egészség zöldkagylóvalAz Osteoarthritis - ’Oszteoartritisz’, más néven degeneratív ízületi gyulladás, betegség. Következménye az ízületek kopása, végül pedig a porcszövet leválása. Az ’Oszteoartritisz’ kizárólag az ízületek betegsége, jelentkezhet a kéz, a térd, a csípő és a gerinc ízületein. Fájdalmat és merevséget okoz, előrehaladtával pedig fokozatosan lecsökken a mozgás.
  • A rheumatoid arthritis - Egy autoimmun betegség, ami annyit tesz, hogy a szervezet immunrendszere megtámadja saját, egészséges szöveteit, ízületeit és szerveit, mert külső betolakodóknak tekinti azokat. Egy krónikus gyulladás, amely az ízületeket bélelő szövetek gyulladását okozza. Ezek a szövetek fontos védőréteget képeznek az ízületek számára, ha az amúgy vékony réteg begyullad, akkor az ízületek felfújódnak, megvastagszanak, megtelnek folyadékkal. A rheumatoid artritisz általában szimmetrikusan jelentkezik, gyakran mindkét oldalon egyidejűleg.
    A kéz, a láb, a váll vagy éppen a könyök ízületeinek erős fájdaommal járó dúzzadására kell gondolnunk a betegség esetében.

15-20 évvel ezelőtt még az artritiszes betegek részére nézve még elkerülhetetlen volt a mozgáskorlátozottság vagy ami még rosszabb, a rokkantság állapotainak az elérése. Az elmúlt évtizedben azonban számos olyan ízület-védő készítmény jelent meg a piacokon, amelyek a betegséggel járó tüneteket enyhíteni képesek. Az egyik ezek közül a zöldkagyló.

A zöldkagylóról a Lengyel Reumatológiai Társaság hivatalos lapjában bizonyította be, hogy az Új-Zélandról származó kagyló kivonata igen is képes csökkenteni a reumás –és ízületi panaszokat, fájdalmakat. A 25 egyénen 12 hét alatt elvégzett kísérlet során hála a zöldkagylónak, jelentős mozgásjavulást tapasztaltak.A zöldkagyló bizonyítottan a legjobb természetes készítmény mozgásszervi zavarok, ízületi -és reumás panaszok enyhítésére!

Zöldkagyló kapszula

A „kagylók királynőjének” is nevezik, hiszen természetes formájában és nagy számban tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket és gazdag Omega-3 zsírsavakban is. Mindezek a glükozamin tartalommal kiegészülve remek alternatívát nyújtanak az ízületi gyulladások és panaszok enyhítésére. Az új-zélandi Auckland Egyetemen patkányokon végzett kísérletek bizonyították, hogy a zöldkagyló gyulladáscsökkentő hatóanyagai – mint például a glikogén és a lizolecitin – az ízületi gyulladásokra is gyógyírt jelenthetnek.

A zöldkagylóban jelen van az izmok, ízületek és inak szöveteiben is fellelhető glükozamin. A szénhidrátok csoportjába tartozó vegyület segíti a súrlódás hatására károsodott ízületi -és porcszövetek újraképződését. Mivel a szervezet nem képes előállítani glükozamint, ezért pótlásáról nem szabad megfeledkeznünk. A kutatások bebizonyították, hogy a zöld kagyló egyedülállóan magas mértékben, 13 (!) %-ban tartalmazza ezt az ízületek és porcok éppségéért egyaránt felelős értékes anyagot.

A zöldkagyló egyébként úgy keltette fel a tudomány érdeklődését, hogy amikor az új-zélandi őslakosok, a maorik életkörülményeit és szokásait vizsgálták, felfigyeltek arra, hogy a maoriknál szinte ismeretlenek a reumás és ízületi betegségek. Új-Zélandon különben is óriási az eltérés a reumás megbetegedések arányaiban az őslakosokat és a „városlakókat” összehasonlítva. Ennyit tesz, hogy a maorik már ki tudja, hogy pontosan mióta is fogyasztják zöldkagylót napi táplálékként!

Egy 3 hónapos időtartamot felölelő tanulmány szerint a zöldkagyló ’osteoarthritis’ esetén 50%-kal, a ’rheumatoid arthritis’ esetén pedig 67%-kal csökkentette a betegek fájdalmait!Zöldkagyló a Porckopás ellen

Hogyha ropogó-kattogó hagot hallunk testünk valamelyik ízületének a használatakor, akkor baj van!

Az ízületekkel kapcsolatos egyik gyakorta előforduló probléma nem más, mint a porckopás. (A porc lényegében hasonlít a gumihoz – a csontok végein található, és elsődleges feladata, hogy csökkentse az ízületek súrlódását a mozgásnál.)

A porckopás világszerte a harmadik leggyakrabban előforduló mozgásszervi megbetegedés. Nem csak idős korban gyakori; hiszen a jelentős túlsúllyal élők, a kemény fizikai munkát végzők, a rendszeres fizikai megterhelés alatt álló sportolók, de még a várandós kismamák is extra mód terhelik meg ízületeiket. A nem megfelelő, vitaminszegény étrend is elvezethet a betegséghez.

Porckopásnál egyre fokozódó fájdalom jelentkezik az adott ízület környékén; az ízület terhelhetősége az idő előrehaladtával egyenes arányban csökken. A szervezet a fellépő fájdalom ellen úgy próbál védekezni, hogy a terhet átadja egy szomszédos ízületnek. Például a csípőízületnél keletkező kopása esetén előfordul, hogy derékfájdalmakat érzünk, hiszen oda „sugároz át” szervezetünk.

A porcszövetek regenerálódása és gyógyulása hosszú időt vesz igénybe, mivel ellentétben az izomszövetekkel nincs közvetlen vérellátása, így a felépülés üteme lassul. A porc kiszárad, és olyannyira elhasználódik, hogy előbb-utóbb már szabad kézzel is tapintható a probléma egy adott ízületnél.

Fontos tehát a porcszövetek tápanyag-utánpótlásáról gondoskodnunk. A zöldkagylóban található glükozamin a procok épségéért és egészségéért egyaránt felel, továbbá a porcszövetek újratermelődését is elősegítheti.
A rendszeres zöldkagyló fogyasztás segít megőrizni a porc rugalmasságát, és segít megakadályozni a porckopás folyamatát; vagy hogyha a folyamat már bekövetkezett, akkor bizonyított, hogy az sikerrel visszafordítható.A következőkben mellékelünk Önnek néhány hasznos porcerősítő tippet, amelyek a Zöldkagyló fogyasztása mellett érik el maximális hatásukat:

  • A helyes táplálkozás fontossága – ugyanis a szervezetben felhalmozódó méreg –és salakanyagok a mindennapi stresszel kiegészülve izomgörcsöket illetve ún. ízületi-blokkokat képesek okozni.
  • A térdünk sérül a legkönnyebben – Ez az állítás bizonyítást nyert, így érdemes odafigyelni a térdízületet kímélésére. A térdízület terhelés hatására elhasználódik, a porc kopásnak indul. A sportolók és a nehéz fizikai munkát végzők térde értelemszerűen sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve. Ők még inkább veszélyeztetettek. Pár egyszerű praktikával azonban megelőzhető a kóros elváltozás. A helyes testtartás vagy egy kellően rugalmas talpú cipő, „sok terhet képes levenni a térdízület válláról”. A térdízület körüli izmok megerősítésével pedig extra védelmet nyújthatunk a túlterhelés ellen.
  • Egy rövid 3-4 percig tartó reggeli frissítő torna – mely a kezek, a törzs és a lábak finom hajlítgatásaiból áll, sokat segíthet az ízületek és a porcok erősítésében.

Vélemények a zöldkagylóról
Hosszútáv futó vagyok, részt veszek számos hazai és európai maratonon. Hála az Istenek csonttörésektől nem szenvedtem korábban sem, csontjaim erősek, viszont ízületeim, az inaim és a szalagjaim nagyon nagy terhelésnek vannak kitéve. A betonon történő futás, intenzívebben károsítja a lábam ízületeit, ezt jól tudtam. Erre kerestem megoldást korábban és így találtam meg végül a zöldkagylót. A Seatone előtt kipróbáltam más zöldkagyló kivonatokat is, de végül nekem ez a termék vált be. A Sport-Restart-ot a 2010-ben történt ínszalag szakadásomnál használtam és egyértelműen jóval gyorsabban regenerálódott a bal lábam. Nemcsak sportolóknak érdemes a Seatone-t kipróbálni szerintem, de azoknak is akik rendszeresen végeznek testmozgást, fizikai munkát. Ja és kérem küldjenek 2 doboz Restart-ot, köszönettel!
Hajós Zoltán
Kaposvár

Ritmikus gimnasztikát oktatok már 12 éve lassan. Nálam és tanítványaimnál is gyakoriak a ínszalag húzódások, az ízületi fájdalmak és általában 2 havonta mindig van egy csonttörés is. Korábban számos zöldkagyló kivonatot használtunk, azonban miután a Seatone Restart-al megismerkedtem, csak ezt ajánlom mindenkinek. Nagyobb a hatékonysága mint bármely másik készítménynek, gyorsan regenerál ami nálunk fontos szempont.
Kelemen Mónika
Székesfehérvár
OTPay fizetés
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók