A nélkülözhetetlen Omega-3 zsírsavak

A maorik az új-zélandi kagylót eredeti formájában, nyersen ették, így jutottak hozzá a benne lévő tápanyagokhoz. A maori hagyományok szerint a zöldkagyló fogyasztás tette egészségessé és erőssé az őslakosok szervezetét.

Az Omega-3 zsírsavak olyan esszenciális zsírsavak, amelyeket szervezetünk nem képes előálíltani, ám az egészséges szervezet működéséhez elengedhetetlenek. Az Omega-3 zsírsavak tengeri élőlényekben, leggyakrabban halakban fordulnak elő. A történelem folyamán az Omega-3 zsírsavak mindig is a részét képezték az emberek táplálkozásának, csakhogy erről senki nem tudott semmit. Az utóbbi években, az alapos kutatások után került előtérbe az Omega-3, felfedezték annak jótékony hatásait. Dr. Howad Peiper, elismert táplálkozástudományi szakértő például egy tanulmányban hasonlította össze és találta jóval hatékonyabbnak a zöldkagylóban lévő Omega-3 zsírsavat a lazacban lévőnél!



Omega-3 a zöldkagylóban

A zöldkagyló jótékony hatásait nagyban köszönheti az Omega-3 zsírsavaknak. Akárcsak a halolaj, a zöldkagyló is kitűnő forrása az Omega-3-nak, mely anyagnak köszönhetően kimutatták a zöldkagyló gyulladáscsökkentő hatását.

A gyulladás számos betegség kialakulásának az egyik oka, az ízületi gyulladástól kezdve egészen az asztmáig. A zöldkagylóban lévő Omega-3 zsírsavak markáns hatásai nagyban megnövelték a keresletet a kagylók iránt.
A zöldkagylót az 1970-es évek óta tenyésztik Új-Zéland partmenti vizeiben, ahol éves termelésükben 18%-os emelkedés tapasztalható – mindez köszönhető a kagyló iránti megnövekedett keresletnek és igényeknek. A zöldkagylót a világ ökológiai szempontból két legtisztább tengeri élőlénye közé sorolják. Egyes kutatók szerint az új-zélandi zöldkagyló az egyik legjobb természetes Omega-3 forrás!

A új-zélandi zöldkagylók a vízből szűrik ki a planktonokat és felszívják őket a testükbe. Ez azért is érdekes, mert a szratoszférában lévő ózonlyuk miatt az Új-Zéland területén élő állatok szervezetében nagyon magas a természetes antioxidánsok szintje. A zöldkagyló ezeket az antioxidánsokat a planktonokból gyűjti össze, így válik az antioxidánsokban gazdag Omega-3 zsírsavak forrásává.

Napjainkban a zöldkagylót nemzetközileg is elismerik. A zöldkagyló egyike azon Omega-3 forrásoknak, melyekben megtalálható az eikozatetraénsav (ETA), a dokozahexaénsav (DHA) és az eikozapentaénsav (EPA).

  • Segítik a szív –és érrendszer egészségét,
  • Ízületi és reumás betegségek, gyulladások enyhítését és gyógyulását segítik
  • gyulladáscsökkentő -és antibakteriális hatásúak
  • hatásosak Depresszió ellen
  • a jobb látás és az agyi funkciók fejlődésének az elősegítői
  • növelhetik a sporttteljesítményt és az erőnlétet
  • és a növekedésben is szerepet játszanak


A DHA fogyasztása már fiatalokorban is ajánlott, hiszen a pusztán fizikai értelembe vett növekedés mellett az agyi képességek növekedését is elősegíti – magasabb IQ, jobb memória. Egyes kutatások szerint a DHA és társai még a környezetbe való jobb beilleszkedést is elősegíti, csökkentve az antiszociális jellemzőket.

Lényeges odafigyelni a DHA és az EPA fogyasztásra – Ezt a zöld kagyló napi, rendszeres szedésével könnyen meg is valósíthatjuk. A kutatók szerint 200 – 500 mg/napi mennyiség szükséges a két zsírsavból – Egy adag zöldkagyló fogyasztása körülbelül 680 mg EPA és DHA tartalommal bír!


Vélemények a zöldkagylóról
Hosszútáv futó vagyok, részt veszek számos hazai és európai maratonon. Hála az Istenek csonttörésektől nem szenvedtem korábban sem, csontjaim erősek, viszont ízületeim, az inaim és a szalagjaim nagyon nagy terhelésnek vannak kitéve. A betonon történő futás, intenzívebben károsítja a lábam ízületeit, ezt jól tudtam. Erre kerestem megoldást korábban és így találtam meg végül a zöldkagylót. Az Arthro4 előtt kipróbáltam más zöldkagyló kivonatokat is, de végül nekem ez a termék vált be. Az Arthro4-et a januárban történt ínszalag szakadásomnál használtam és egyértelműen jóval gyorsabban regenerálódott a bal lábam. Nemcsak sportolóknak érdemes az Arthro4-et kipróbálni szerintem, de azoknak is akik rendszeresen végeznek testmozgást, fizikai munkát. Ja és kérem küldjenek 2 doboz Restart-ot, köszönettel!
Hajós Zoltán
Kaposvár

65 éves vagyok, 16-17 éve szenvedek ízületi fájdalmaktól. Nehézségeim voltak mozgás közben, fájtak a lábaim sokszor elég erősen. Számos gyógymódot kipróbáltam az elmúlt két évtizedben, szedtem kálciuimot és D-vitamin, kipróbáltam a jógát és az Ayurvédát, az allopátiás kezeléseket és a gyógytornát is, de jelentős változást egyik sem hozott a fájdalmak enyhítésében. Az interneten találtam meg ezt a weboldalt és itt hallottam először az Arthro4 kapszuláról, a zöldkagylóról már korábban is olvastam, ki is próbáltam egy terméket, de nem sokat használt. Az Arthro4 zöldkagylóban sem bíztam, az érdeklődésemet az keltette fel, hogy speciális eljárással állítják elő, így emiatt rendeltem egy dobozt és próbáltam ki. Érezhető volt a fájdalom csökkenése, de jelentős változást a 2. hónapban értem csak el, amikor voltak olyan időszakok a nap során, amikor egyáltalán nem fájtak a lábaim, pedig mozogtam folyamatosan. Egyszerűen nagyszerű az a változás amit az Arthro4 az életemben hozott. Köszönettel.
Zrena Mihályné Ildikó
Dunaújváros
OTPay fizetés

Jogi nyilatkozat (Prominent Disclaimer): Az oldalon megtalálható információk, oktatási célt szolgálnak. Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy az oldalon taglalt termékek, nem helyettesitík a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Bármely készítményre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. Kérjük vegye figyelembe, hogy az oldalon megtalálható információk, az egészségügyi hatóságok által nem ellenőrzöttek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az aktuális hatályban lévő magyarországi és közösségi törvények alapján, az étrend-kiegészítők és élelmiszerek nem rendelkeznek semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére, vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.

Zöldkagyló.bolt.hu © 2010 - 2019