Ördögkarom kivonat az Arthro4 porcerősítőben

Az afrikai ördögkarom, avagy ördögcsáklya gyógyhatásai a népi gyógyászatban már évszázadok óta jól ismertek. Az ördögcsáklya hatékony gyulladásgátló, duzzanatlohasztó és fájdalomcsillapító anyag.

Ennek köszönhetően alkalmazható krónikus hájfájás, degeneratív reumatikus betegségek, íngyulladások (pl. teniszkönyök), ízületi betegségek, ízületi porckopás vagy isiász esetén is.

Az elmúlt években sok klinikai kutatást végeztek el a növény hatásait és mellékhatásait vizsgálva főként degeneratív reumás megbetegedésekkel és alsó háttáji fájdalmakkal küzdő betegek részvételével.

E kutatások eredményeiből a tudósok azt vonták le, hogy az ördögcsáklya kivonatok a fájdalom csökkenését és a mozgásképesség javulását eredményezik akár már néhány hetes fogyasztás után.

Ráadásul a betegek általában jól tűrik az ördögcsáklyával végzett kezelést, és csak ritkán fordulnak elő mellékhatások.

Az ördögcsáklya kifejezetten jótékonyan hat a reumás panaszokra (reumás gyulladás) és a fájó ízületekre egyaránt. De kitűnően alkalmas a fáradt, igénybevett izmok ellazítására, regenerálására, a mozgékonyság visszaszerzésére és a fájdalmak csillapítására is. Műtétek, balesetek után szintén segít a végtagok gyorsabb regenerálódásában.

Az ördögcsáklya fő hatóanyagai az iridoid glikozidok (harpagozid, harpagid és prokumbid), a triterpének, a fitoszterolok és flavonoidok, mint például a luteolin és a kaempferol. Az iridoid glikozidok közismerten gyulladásgátló aktivitással rendelkeznek.

Nagyon hatékony érzéstelenítő képességének köszönhetően csillapítja a fájdalmat, így számtalan probléma és betegség tüneteit képes enyhíteni, köztük az ízületi gyulladást, a köszvényt, a hát- és derékfájást vagy az izomfájdalmakat is.

Embereken végzett kísérletekkel bizonyították, hogy a harpagozidot tartalmazó ördögcsáklya-kivonat nagymértékben képes mérsékelni a fájdalmat osteoarthritis esetén a térdben és a csípőben, illetve a reumatikus- és derékfájdalmakat is csökkenteni tudja.

A kutatók nem teljesen ismerik még a növény fájdalomcsillapító hatásmechanizmusát, ám valószínűsítik, hogy erőteljes antioxidáns és gyulladásgátló képességének köszönhető mindez.

Az ördögcsáklya gyulladásgátló hatását először a 60-as években figyelték meg állatokon. Azóta pedig számtalan in vivo és in vitro vizsgálat bizonyította már a növény és a belőle készült kivonat gyulladáscsökkentő mechanizmusát.

A hatásért feltételezhetően az arachidonsav kaszkád gátlása, illetve a különböző gyulladásos citokinek felszabadulásának csökkentése tehető felelőssé.

Az ördögcsáklya képes gátolni a gyulladásmediátorokat, amivel jelentős mértékben védi az ízületeket, de emellett a porcok károsodásának megelőzéséhez is hozzájárul.

Egy 2010-ben készült japán tanulmány szerint az ördögcsáklya (különösen a harpagosid vegyülete) az egércsoportban jelentősen csökkentette az arthritises gyulladást.

Egy 2001-ben, 117 beteg részvételével készült kutatás azt mutatja, hogy 8 héten át adott ördögkarom kivonat segített valamennyi résztvevőnek a krónikus hátfájás enyhítésében még legalább 6 hónapon keresztül. Eközben súlyos mellékhatásokat nem figyeltek meg.

Körülbelül 700 degeneratív ízületi betegségben szenvedő páciens vizsgálata alapján megállapították, hogy a betegség fajtájától függően az ördögcsáklya hatékonysága 42%-85%-os.

Az ördögcsáklya az Európai Gyógyszerügynökség értékelése alapján hagyományos növényi gyógyszerként használható ízületi fájdalmak és emésztési panaszok kezelésére is.

Az ördögkarom fogyasztása nem ajánlott terhesség, gyomorfekély, nyombélfekély, vagy epekő esetén, szívbetegségben, alacsony vagy magas vérnyomás fennállásakor, warfarin, aszpirin, ibuprofen vagy más nem-szteroid gyulladáscsökkentőt szedésekor, illetve vércukorszint-csökkentő gyógyszerekkel együtt sem.


Jogi nyilatkozat (Prominent Disclaimer): Az oldalon megtalálható információk, oktatási célt szolgálnak. Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy az oldalon taglalt termékek, nem helyettesitík a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Bármely készítményre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. Kérjük vegye figyelembe, hogy az oldalon megtalálható információk, az egészségügyi hatóságok által nem ellenőrzöttek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az aktuális hatályban lévő magyarországi és közösségi törvények alapján, az étrend-kiegészítők és élelmiszerek nem rendelkeznek semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére, vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.

Zöldkagyló.bolt.hu © 2010 - 2019
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók