A zöldkagyló összes (egyéb) pozitív hatása

A zöldkagyló tápanyagai révén segít megőrizni a mozgékonyságot, az ízületek és porcok egészésges működését, a szív egészségét vagy például a bőr rugalmasságát.

A zöldkagyló fogyasztásának legfőbb hatása az ízületi fájdalmak csökkentésében rejlik. Az új-zélandi zöldkagyló kivonata elősegíti a sérült és gyulladt ízületek regenerálódását; tartalmazza a porcok, csontok, ízületek alapvető működéséhez szükséges építőanyagokat; a bekövetkező ízületi fájdalmakat csökkenti és segít megelőzni azokat. A zöldkagylóról általánosságban elmondható, hogy enyhíti és orvosolja a mozgásszervi panaszokat és megbetegedéseket.

Asztma

A zöldkagyló fogyasztása alkalmas az asztma tüneteinek enyhítésére.
A szentpétervári Pavlov Orvosi Egyetemen végzett kísérlet során a zöldkagylót fogyasztó alanyoknál azt tapasztalták, hogy a napközbeni zihálás és a kilégzett hidrogén-peroxid koncentráció csökkent, míg a reggeli kilégzési csúcsáramlás fokozódott.

Gyomor betegségek

A zöldkagyló fogyasztása hatékony kezelési módszer lehet a gyomor –és bélproblémák ellen, mint például a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásával járó Chron-betegség vagy a fekélyes vastagbélgyulladás.Szabadgyökök ellen

A zöldkagyló antioxidánsok forrása is. Az antioxidánsok a szervezetben képesek semlegesíteni a kóros sejtelváltozásokhoz és megbetegedésekhez vezető szabadgyököket. A kutatók szerint Ízületi fájdalom vagy gyulladás esetén az egészségtelen ízületi folyadékban nagy mennyiségben szabadulnak fel szabadgyökök; mindezek a zöldkagyló fogyasztásásval semlegesíthetőek.

Immunerősítő és általános öregedés elleni szer

Öregedés ellen – Új-Zéland őslakosai, a maorik úgy tartják, hogy őseik a zöldkagyló rendszeres fogyasztásával védekeztek az öregedéssel járó és a szervezetet romboló folyamatok ellen. A zöldkagyló kevésbé ismert előnyei közé tartozik, hogy képes erősíteni a csontokat és a fogakat; javítani az idegsejtek működését; és a bőr, a haj és a köröm egészségéért is felel. Az idegsejtek elgyengülése, a fogak és csontok leépülése vagy éppen bőr ráncosodása együttes velejárói az öregedésnek; amelyet elkerülni ugyan nem tudunk, ám lassítani igen is lehetséges – Mégpedig a zöldkagyló fogyasztásával!

Immunerősítés – A zöldkagyló fogyasztása képes növelni a szervezet baktériumok és vírusok elleni védekező képességét; fokozza az antitestek termelődését; gyorsítja a sebgyógyulást. Továbbá erősíti az érfalakat és javítja a vérkeringést is, így csökkentve a szívinfarktus kialakulásának lehetőségét.

Gyulladáscsökkentő

Az egyik legnagyobb előnye a zöldkagylónak az Omega-3 zsírsavak magas koncentrációja. Az Omega-3 zsírsavak bizonyított, hogy gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendlekeznek. A zöldkagyló Omega-3 zsírsavjai között ott találjuk az eikozapentaénsavat, melynek nagyban köszönhető, hogy a zöldkagyló kivonata használható ízületi gyulladások, reumás ízületi gyulladás és nyáktömlőgyulladás ellen.

Az Omega-3 tartalmának köszönhetően a zöldkagyló használható a Bechterew-kór ellen is, amely a gerincet alkotó ízületeknek és a keresztcsonti ízületnek a gyulladásos megbetegedése; Továbbá a kullancsok által terjesztett Lyme-kór ellen is hatásos lehet.

A zöldkagyló fogyasztása képes fokozni a termékenységet azáltal, hogy a férfiaknál javítja az ondóváladék viszkozitását, a nőknél pedig a méhnyálkahártya állapotát.

Sportolóknak is ajánlott a zöldkagyló: a sportsérülésekből töténő gyorsabb felépüléshez és az erősebb ízületekhez.


Vélemények a zöldkagylóról
„Ortopéd orvosom ajánlotta a Seatone 230 mg-os és a Sani prevent csontpor kapszulákat! 2012 április óta szedem, Nekem sokat segített, azóta sokkal könnyebben járok, nem fáj annyit a térdem! Nagyon meg vagyok elégedve mindkét kapszulával! Merem ajánlani mindenkinek!”
Ács Jánosné
Budapest

„Szeretnénk megköszönni a feleségemmel ezt a csodálatos terméket! A Seatone termékcsaládot már nagyon régóta ismerjük; és már évek óta, napi rendszerességgel fogyasztjuk a zöldkagyló kivonatait. Csak jókat tudnék mondani, és hogyha lehetne, 5-ös skálán maximális pontszámra értékelném a terméket. Külön köszönet a gyors szállításért, és a rendezett csomagolásért.”
Borbás Elemér
Eger
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók