A zöldkagyló összes (egyéb) pozitív hatása

A zöldkagyló tápanyagai révén segít megőrizni a mozgékonyságot, az ízületek és porcok egészésges működését, a szív egészségét vagy például a bőr rugalmasságát.

A zöldkagyló fogyasztásának legfőbb hatása az ízületi fájdalmak csökkentésében rejlik. Az új-zélandi zöldkagyló kivonata elősegíti a sérült és gyulladt ízületek regenerálódását; tartalmazza a porcok, csontok, ízületek alapvető működéséhez szükséges építőanyagokat; a bekövetkező ízületi fájdalmakat csökkenti és segít megelőzni azokat. A zöldkagylóról általánosságban elmondható, hogy enyhíti és orvosolja a mozgásszervi panaszokat és megbetegedéseket.

Asztma

A zöldkagyló fogyasztása alkalmas az asztma tüneteinek enyhítésére.
A szentpétervári Pavlov Orvosi Egyetemen végzett kísérlet során a zöldkagylót fogyasztó alanyoknál azt tapasztalták, hogy a napközbeni zihálás és a kilégzett hidrogén-peroxid koncentráció csökkent, míg a reggeli kilégzési csúcsáramlás fokozódott.

Gyomor betegségek

A zöldkagyló fogyasztása hatékony kezelési módszer lehet a gyomor –és bélproblémák ellen, mint például a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásával járó Chron-betegség vagy a fekélyes vastagbélgyulladás.Szabadgyökök ellen

A zöldkagyló antioxidánsok forrása is. Az antioxidánsok a szervezetben képesek semlegesíteni a kóros sejtelváltozásokhoz és megbetegedésekhez vezető szabadgyököket. A kutatók szerint Ízületi fájdalom vagy gyulladás esetén az egészségtelen ízületi folyadékban nagy mennyiségben szabadulnak fel szabadgyökök; mindezek a zöldkagyló fogyasztásásval semlegesíthetőek.

Immunerősítő és általános öregedés elleni szer

Öregedés ellen – Új-Zéland őslakosai, a maorik úgy tartják, hogy őseik a zöldkagyló rendszeres fogyasztásával védekeztek az öregedéssel járó és a szervezetet romboló folyamatok ellen.
A zöldkagyló kevésbé ismert előnyei közé tartozik, hogy képes erősíteni a csontokat és a fogakat; javítani az idegsejtek működését; és a bőr, a haj és a köröm egészségéért is felel. Az idegsejtek elgyengülése, a fogak és csontok leépülése vagy éppen bőr ráncosodása együttes velejárói az öregedésnek; amelyet elkerülni ugyan nem tudunk, ám lassítani igen is lehetséges – Mégpedig a zöldkagyló fogyasztásával!

Immunerősítés – A zöldkagyló fogyasztása képes növelni a szervezet baktériumok és vírusok elleni védekező képességét; fokozza az antitestek termelődését; gyorsítja a sebgyógyulást. Továbbá erősíti az érfalakat és javítja a vérkeringést is, így csökkentve a szívinfarktus kialakulásának lehetőségét.

Gyulladáscsökkentő

Az egyik legnagyobb előnye a zöldkagylónak az Omega-3 zsírsavak magas koncentrációja. Az Omega-3 zsírsavak bizonyított, hogy gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendlekeznek. A zöldkagyló Omega-3 zsírsavjai között ott találjuk az eikozapentaénsavat, melynek nagyban köszönhető, hogy a zöldkagyló kivonata használható ízületi gyulladások, reumás ízületi gyulladás és nyáktömlőgyulladás ellen.

Az Omega-3 tartalmának köszönhetően a zöldkagyló használható a Bechterew-kór ellen is, amely a gerincet alkotó ízületeknek és a keresztcsonti ízületnek a gyulladásos megbetegedése; Továbbá a kullancsok által terjesztett Lyme-kór ellen is hatásos lehet.

A zöldkagyló fogyasztása képes fokozni a termékenységet azáltal, hogy a férfiaknál javítja az ondóváladék viszkozitását, a nőknél pedig a méhnyálkahártya állapotát.

Sportolóknak is ajánlott a zöldkagyló: a sportsérülésekből töténő gyorsabb felépüléshez és az erősebb ízületekhez.

Szeretne még több infót a Zöldkagylóról? Nézze meg a másik oldalunkat, az ARTHRO4 zöldkagyló kapszula hatásairól. Itt további infókat kaphat róla, vannak vélemények és meg is rendelheti 1 perc alatt a készítményt.

Jogi nyilatkozat (Prominent Disclaimer): Az oldalon megtalálható információk, oktatási célt szolgálnak. Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy az oldalon taglalt termékek, nem helyettesitík a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Bármely készítményre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. Kérjük vegye figyelembe, hogy az oldalon megtalálható információk, az egészségügyi hatóságok által nem ellenőrzöttek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az aktuális hatályban lévő magyarországi és közösségi törvények alapján, az étrend-kiegészítők és élelmiszerek nem rendelkeznek semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére, vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.

Zöldkagyló.bolt.hu © 2010 - 2019
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók